Πατέρας τριών παιδιών ο πυροσβέστης που πήγε να απεγκλωβίσει μαθητές και πνίγηκε

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τον χαμό 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μαθητών από δημοτικό σχολείο.

Δείτε ακόμη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί εγκλωβίστηκαν σε σχολείο στην Αλεξανδρούπολη (Βίντεο & φωτο)

Τραγωδία στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης που πήγαινε να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό μαθητών

Ο 46χρονος Γιάννης Ζαφειρόπουλος, που συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από σχολείο στον Απαλό Αλεξανδρούπολης, με πολλά χρόνια στο Σώμα, είναι πατέρας τριών παιδιών. Κάτοικος Αλεξανδρούπολης με καταγωγή από το Πραγγί Διδυμοτείχου.

Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανασύρθηκε νεκρός από συναδέλφους του, στην περιοχή του Απαλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαινε στο όχημα που λίγη ώρα πριν είχε πέσει σε ρέμα στον οικισμό του Απαλού. Στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, το ρέμα τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Η σορός του άτυχου άνδρα παρασύρθηκε από το ρέμα του Απαλού και εντοπίστηκε στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως ανακοινώθηκε αναστέλλεται για σήμερα, η λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους οικισμούς Απαλού και ‘Ανθειας καθώς και στον παιδικό σταθμό Απαλού λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα.

Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Μητσοτάκης: Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια

Ο πρωθυπουργός σε γραπτό του μήνυμα στο twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την θλίψη του για την απώλεια του πυροσβέστη στο καθήκον. «Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»

Τσίπρας: Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει

Τα συλλυπητήρια του έδωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, τόσο στην οικογένεια του πυροσβέστη αλλά και στους συναδέλφους του, υπογραμμίζοντας ότι «Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει».

Αναλυτικά τα συλλυπητήρια του Αλ. Τσίπρα: «Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους & τους συναδέλφους του»

Κατ. Σακελλαροπούλου: Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη

Τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου στον Έβρο εξέφρασε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωες της  @pyrosvestiki. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με ανάρτηση στο twitter.

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πενθούμε για τον θάνατο ενός πυροσβέστη ήρωα

Σήμερα, θρηνούμε τον χαμό ενός συνανθρώπου μας. Πενθούμε για τον θάνατο ενός πυροσβέστη ΉΡΩΑ, ο οποίος χάθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ προσπαθούσε να απεγκλωβίσει και να σώσει παιδιά από την πλημμύρα που προξένησε η θεομηνία.

Εκφράζουμε τη θλιψη, την οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του για τον άδικο χαμό του. Είθε ο Θεός να βοηθήσει ώστε να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα από την πρωτόγνωρη αυτή μανία της Φύσης!

Πλημμυρικά φαινόμενα σε Δήμους του Έβρου

Εντός των σχολικών κτιρίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης, παραμένουν και μαθητές οι οποίοι διαμένουν σε οικισμούς του Δήμου (Μαΐστρος, Αρίστεινο και τη Δημοτική Ενότητα Φερών), έως ότου κριθεί ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην περιοχή των Λουτρών έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων, ενώ εξαιτίας της αύξησης των νερών στο ρέμα στην περιοχή Δωρικού προς Νίψα, τα οποία έχουν καλύψει το οδόστρωμα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Αύξηση των υδάτων παρατηρείται και στο χείμαρρο Μάνθειας στη Δ.Ε. Φερών, όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει προχωρήσει, με δημοτικά και ιδιωτικά μηχανήματα, στην κατασκευή αναχώματος, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής του Πόρου, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των υδάτων προς τον οικισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί